MY HEALTY RELATIONSHIP GOALS

2016-01-30 - 18:29:00

 

Min vardag / 1 kommentarer - direktlänk


SPRING IS COMING

2016-01-26 - 16:31:49

Vinter är en trist tid med mörker och kyla. Förkroppsligat elände. Jag har en komplex relation till den årstiden, förmodligen för att jag har en viss talang till att omfamna elände och göra det till mitt eget, låta den växa och ta över. Istället för att försöka låtsas som att den inte existerar tar jag vara på dess existens och låter den svämma mig över med sina starka vågor. Jag har alltid tyckt att inte uttrycka sina känslor är ett fegt försök till att inte känna dem. Och det är inte länge man kan låta bli att känna, för att känslor är som våra skuggor. De sitter fast med vår kropp, de hinner alltid ikapp oss. Utan dem är vi inte människor utan ting. Och vem vill vara lika levande som en själlös sak? Då kan man lika gärna vara död.
Vissa känslor kan tyckas vara skamliga, andra obetydliga men de är alla lika verkliga för det och det är de som gör oss lika mänskliga som alla andra. Man kan inte känna sig oerhört glad utan att kunna känna sig oerhört sorgsen. Jag omfamnar oftast starkt både de jobbiga och sköna känslorna, jag mjölkar de tills de bleknar bort. Ibland gör jag det så snabbt att det enda som följer är tomhet för att jaget hinner inte producera fram nya känslor på så kort varsel. Ibland sitter jag och gottar mig i dem i långa perioder, på ont och gott. Håller fast i de underbara känslor som får mig att känna mig så optimistisk och upplyst, eller i de känslor som får mig att känna mig meningslös och liten.
Vilka känslor det än är så får de mig alltid att känna mig levande, även om vissa av dem får mig även att vilja dö. Varför? För att man inte kan leva till fullo om man inte låter sig själv känna till fullo. Hur orkar jag ta mig genom mörkret? Enkelt. Jag låter den vara med en stund, känner och utforskar. För att sedan släppa den och öppna armar för att ta emot ljuset. För att uppleva den sköna våren måste vi överleva den eländiga vintern och jag känner att min vår redan har påbörjat. 

About me / 1 kommentarer - direktlänk