Det här med sexuell läggning och alla undergrupper

2015-08-19 - 12:43:00

Det är extremt förvirrande med alla sexuella läggningar och undergrupper nuförtiden. Nu är du inte längre extremt petig utan grace, du är inte längre en romantiker som väntar på den rätta utan demiromantisk. Jag försöker hinna med att läsa på om alla labels för att vara påläst, det är ju det lilla man kan göra när man anser sig själv vara liberal. Någonstans känns det dock som att det går lite för långt. Det räcker inte längre att veta om man tänder på män, kvinnor, föremål, två av de tre eller alla tre utan nu måste man även veta hur ofta man känner sig tänd på det/dem och av vilka anledningar. DÅ och bara DÅ kan du veta exakt vad du har för läggning.

Fast hur vet man egentligen om den sexuella läggningen vi identifierar oss med stämmer? Människan har ju faktiskt vissa perioder i livet då vi känner större sexualdrift och andra perioder då vi kanske känner oss mindre sugna. Hur vet man om det beror på ens läggning eller om det är t.ex. vår psykiska hälsa som påverkar driften? Hur länge måste man känna så som man gör för att veta säkert att det är definitivt ens läggning? Och hur seriöst mottagen blir man av andra om man beskriver sin könsdrift på ett sätt vid ett tillfälle i livet för att sedan ändra sig och byta till ett annat vid ett annat tillfälle? För att det finns sådana människor också, tro mig, jag känner några som har ändrat sin uppfattning om sin läggning!

Jag förstår att man utökar alla de olika grupper som ska beskriva människans läggning med undergrupper för att fler människor känner inte att de riktigt passar in i en viss grupp. Men skapar man inte bara mer förtryck och förvirring av det? Jag har tidigare skrivit om människans behov av att sätta etikett på allt för att man är rädd för det okända. Det skapar bara förvirring och klyftor mellan människor.  Så är det rätta svaret på det fler grupper? Eller borde vi kanske nöja oss med några få större (om vi ens behöver sådana... åh min perfekta fantasivärld, utan alla etiketter och fack, när kommer du bli verklighet?)? Och visst, vissa människor kanske äntligen känner att de har hittat hem i någon undergrupp, men jag känner bara att jag är mer förvirrad än någonsin. För något år sedan var jag säker på vad jag var, nu börjar jag undra om jag passar in i någon grupp överhuvudtaget eller om jag kanske ingår i fler undergrupper… Eller kanske är det så att jag behöver en till undergrupp för att jag verkligen ska känna att jag tillhör något? Ni hör ju hur löjligt det låter? Varför kan vi inte bara låta människor vara det de är utan att behöva lägga in dem i ett fack? När ska människan lära sig att vi inte behöver identifiera allt? Very soon I hope!

bilden är tagen från tumblr
Kommentarer
Chessie

Haha ph men eller hur, man blir så förvirrad! Jag kan knaopt förstå mig på mig själv och så ska det finnas massa namn för vad man är. Dock känns det skönt att sätta etiketter på saker ibland, det blir lite lättare att greppa. Labels are for jars, men ibland behöver jag sätta labels på mig själv för att fatta min existens i denna knepiga värld. x

Svar: Jo alltså så som världen ser ut just nu så skulle den inte fungera utan etiketter men jag förstår inte varför de måste beskriva varenda lilla detalj för att kategorisera människor, tycker det är rätt tröttsamt + känner rätt många som mår dåligt av det att de måste sättas i fack när de har "avvikande" (note: i samhället, inte så att jag tycker det) läggningar som nuförtiden splittras i ännu fler och mindre grupper. Sedan känner jag att gränserna är jobbiga... för var går gränsen mellan att vara grace och petig t.ex. osv. Well, you get me! Haha x
Gosia

2015-08-19 - 17:04:58
URL: http://finest.se/chessiemabelle
E

Förstår exakt vad du menar och håller med!

2015-08-20 - 22:40:11
Exona

Hmm, något säger mig att vår konverstion gav dig lite inspiration. Haha, nej men riktigt bra förklarat!

Svar: Hahah well jag hade tänkt på det innan, sen började jag skriva med dig om det och så kände jag bah NE NU MÅSTE JAG SKRIVA AV MIG!
Gosia

2015-08-22 - 21:05:32
URL: http://exona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback