BRING ME THE HORIZON

2015-08-31 - 09:44:00

Jag vet att det finns många som klagar på BMTH och att Oli har mer eller mindre slutat skrika, men jag gillar deras utvecklig senaste åren. Det känns mer moget och är alltid välproducerat och visuellt snyggt. Jag har dessutom ännu inte sett en enda dålig spelning med BMTH. Oli skriver även catchy lyrics som är nästan lite poetiska och deras senaste Throne och True Friends är två helt grymma singlar!

Musik / 0 kommentarer - direktlänk


SAMANTHA JONES

2015-08-30 - 21:31:06

Sex And The City är en av mina all time favoritserier och som alla andra SATC-älskare har jag personliga favoriter i den. Samantha är en av dem och nedan kan ni se några lines som bidrog till det!
 

Film / TV / Böcker / 1 kommentarer - direktlänk


KRAKOW

2015-08-27 - 17:10:07

Två dagar innan jag skulle flyga hem till Sverige drog jag med min yngre kusin på utflykt för att ta lite foton på staden. Krakow är Polens näst största stad och sedan 1978 är det ett världsarv så ni kan nog förstå att det finns mycket att se! Vi hade tyvärr inte mer än tre timmar på oss och därför hann jag inte fota allt jag ville, men det finns i alla fall gott om bilder på det kungliga slottet Wawel och Gamla staden (Stare Miasto). 

 

Vi började vår tur på Wawelslottet som ligger på en kulle i centrala Krakow. Förutom det kungliga slottet finns det Krakows domkyrka på kullen och drakgrotta under den. Krakow var Polens huvudstad från medeltiden fram till 1596 då svenska Sigismund (en halvpolsk och halvsvensk som fick ta över tronen då det inte fanns några polska arvingar) gjorde väldigt opopulärt val och flyttade huvudstaden till Warszawa. Han blev dock begravd i Krakows domkyrka. Och nu är han inte den enda svensken som har sitt namn ingraverat på Walwemarken, tydligen har Stellan Skarsgård fått sitt namn förevigat där (av helt andra anledningar, obviously). 

 

Wawel ligger vid Polens längsta flod Wisla
Ingång till domkyrkan
Slottsgården
 
Rester av en italiensk renässansträdgård
Vy över Wisla
Staty av draken som sägs ha bott under slottet

 

Senare gick vi ner till stadens gamla stadkärna, Stare Miasto, som är uppsatt på Unescos världsarvlista. Det stora torget, Rynek Glowny, är ett av Europas största torg och det är där Mariakyrkan och Sukiennice finns (två av de mest kända byggnader i Krakow).  Men det är bara två av de tusentals sevärdheter som Krakow kan bjuda på, det är trots allt Polens kulturella huvudstad!

 

Mariakyrkan
Sukiennice
En av gator som leder till Rynek Glowny

Resor / 5 kommentarer - direktlänk


Parkway Drive - Crushed

2015-08-25 - 19:08:00

Kind of feeling this right now...
 
Welcome to the free world
Where nothing’s as it seems
Tell me, can you find a cure
When you can’t see, and you can’t feel the disease
Can you seek a higher truth
When you’re living on your knees
Where freedom grows from blood soaked soil
In the lands of hypocrisy

Because if you can’t see the chains tell me what use is a key
It’s cash, blood and oil, in the age of the refugee
They’re trying to buy our minds, we ain’t selling
Bang, bang, bang, hear they’re nailing down the coffins

Cut the strings, feel your heart start
Cut the cord
Crack this code of silence
All our lives in the hands of tyrants

Crushed by the fists of god. Crushed

We’ve been crushed by the fists of god

To the left I see the rats and to the right I see the snakes
In my ear they’re whispering sweet sermons of cruel hate
So do you buy the fear, or do you buy the lies
Tell me, what will set us free
Do we kneel before the crooked few
Or do we bite the fucking hand that feeds

When death casts no shadow and hope carries no weight
Rise into the light and feel the shackles fade away
They fear what we know, We know how they break
Bang, bang, bang, drop the hammer of conscience
 

Musik / 1 kommentarer - direktlänk


10 RANDOM BUT SERIOUS FACTS ABOUT ME

2015-08-25 - 12:32:29

1. Jag önskar att jag kunde leva på att göra kreativa saker och jobba med kreativa människor.

2. Jag står närmare mina två kusiner än mina två halvsyskon (den ena har jag träffat bara en gång) som bor i Polen.

3. Jag tycker inte att man kan säga att man haft ett förhållande med någon om det inte har varat längre än ett halvt år.

4. Jag tror på att man ska ge mycket av sig själv till andra så länge de gör detsamma för dig. Gör de inte det så tröttnar jag och släpper dem.

5. Jag respekterar mina vänners prioriteringar och val i livet och förväntar mig att de ska göra detsamma för mig.

6. Jag blir arg när människor skämtar om saker man aldrig bör driva om som t.ex. våldtäkt.

7. Jag hatar killar som tror de kan träffa mig samtidigt som de raggar på andra. Bitch, jag är allt du behöver om du inte ser det: fuck off. Kvalitet går alltid före kvantitet!

8. Jag tycker om att lära mig nya saker, studier triggar dock alltid igång prestationsångest hos mig.

9. Jag önskar att jag kunde leva i en värld som inte är styrd av pengar.

10. Jag känner inte att jag har ett ”hem” utan finner mig hemma på ställen jag stannar på en längre tid (t.ex. en månad).  Jag tycker att det är människor som gör att man känner sig hemma, inte platser. 

About me / 2 kommentarer - direktlänk


TUMBLR INSPO // TREES

2015-08-24 - 09:20:00

mynameisgosia.tumblr.com

Min Shopping / Inspiration / 0 kommentarer - direktlänk


Ibland är det helt okej att köpa en present till sig själv

2015-08-23 - 10:06:00

Eller några present. Det är jag värd. Jag lovar. I alla fall: kolla på mina nya älsklingar! Äkta silversmycken har länge varit min grej, även fast jag tycker om guld så tycker jag att det lättare blir tacky (ja, även äkta guld) när det handlar om större och mer komplexa smycken. De enklare kan dock göra sig snyggare i guld. MEN jag brukar vilja ha smycken som är lite annorlunda och er ut som något som ingen annan har. Därför brukar jag köpa mina smycken av en silversmed som som har lite speciella kollektioner designade av hans fru.
 
 
 

Min Shopping / Inspiration / 2 kommentarer - direktlänk


Gotta live a balanced life, right?

2015-08-20 - 10:12:00

Balans i livet är viktigt därför valde jag att se Magic Mike XXL förra veckan och balansera ut det med teaterbesök någon dag senare. Perfect Wedding (så hette pjäset) var i och för sig en komedi det med. Om en man som hamnar i sängen med en okänd kvinna natten innan hans bröllop. Djupt, I know. MEN teater är teater, alltid classy! ;)

Magic Mike XXL är en typisk uppföljare. Den är klumpigare (bitviss töntig och pinsam) och flyter inte på som ettan men det finns fortfarande mycket ögongodis. MYCKET ögongodis. Let's be honest, den typen av filmer skapas väldigt sällan och det är inte den djupa handlingen som lockar oss mest. Men visst finns det mycket charm i filmen och både ettan och tvåan bjuder på skratt. Båda ser även till att man ibland glömmer att andas när killarna slänger av sig kläderna och ålar sig mot kvinnorna. Jag rekommenderar den om ni inte letar efter en djup film utan något som får en att le!
 

Film / TV / Böcker / 1 kommentarer - direktlänk


Det här med sexuell läggning och alla undergrupper

2015-08-19 - 12:43:00

Det är extremt förvirrande med alla sexuella läggningar och undergrupper nuförtiden. Nu är du inte längre extremt petig utan grace, du är inte längre en romantiker som väntar på den rätta utan demiromantisk. Jag försöker hinna med att läsa på om alla labels för att vara påläst, det är ju det lilla man kan göra när man anser sig själv vara liberal. Någonstans känns det dock som att det går lite för långt. Det räcker inte längre att veta om man tänder på män, kvinnor, föremål, två av de tre eller alla tre utan nu måste man även veta hur ofta man känner sig tänd på det/dem och av vilka anledningar. DÅ och bara DÅ kan du veta exakt vad du har för läggning.

Fast hur vet man egentligen om den sexuella läggningen vi identifierar oss med stämmer? Människan har ju faktiskt vissa perioder i livet då vi känner större sexualdrift och andra perioder då vi kanske känner oss mindre sugna. Hur vet man om det beror på ens läggning eller om det är t.ex. vår psykiska hälsa som påverkar driften? Hur länge måste man känna så som man gör för att veta säkert att det är definitivt ens läggning? Och hur seriöst mottagen blir man av andra om man beskriver sin könsdrift på ett sätt vid ett tillfälle i livet för att sedan ändra sig och byta till ett annat vid ett annat tillfälle? För att det finns sådana människor också, tro mig, jag känner några som har ändrat sin uppfattning om sin läggning!

Jag förstår att man utökar alla de olika grupper som ska beskriva människans läggning med undergrupper för att fler människor känner inte att de riktigt passar in i en viss grupp. Men skapar man inte bara mer förtryck och förvirring av det? Jag har tidigare skrivit om människans behov av att sätta etikett på allt för att man är rädd för det okända. Det skapar bara förvirring och klyftor mellan människor.  Så är det rätta svaret på det fler grupper? Eller borde vi kanske nöja oss med några få större (om vi ens behöver sådana... åh min perfekta fantasivärld, utan alla etiketter och fack, när kommer du bli verklighet?)? Och visst, vissa människor kanske äntligen känner att de har hittat hem i någon undergrupp, men jag känner bara att jag är mer förvirrad än någonsin. För något år sedan var jag säker på vad jag var, nu börjar jag undra om jag passar in i någon grupp överhuvudtaget eller om jag kanske ingår i fler undergrupper… Eller kanske är det så att jag behöver en till undergrupp för att jag verkligen ska känna att jag tillhör något? Ni hör ju hur löjligt det låter? Varför kan vi inte bara låta människor vara det de är utan att behöva lägga in dem i ett fack? När ska människan lära sig att vi inte behöver identifiera allt? Very soon I hope!

bilden är tagen från tumblr

About me / 3 kommentarer - direktlänk


TUMBLR INSPO // BLACK AND WHITE

2015-08-14 - 10:01:00

mynameisgosia.tumblr.com

Min Shopping / Inspiration / 0 kommentarer - direktlänk