STHLM FIELDS - Snabb update

2014-05-31 - 21:29:03

Hello!
Jag har suttit och råpluggat idag, men ville bara säga att Sthlm Fields var gryyyymt roligt!
Jag kommer skriva mer om det när jag har tid; än så länge kan ni kolla vad jag skrivit om festivalen (spelningar band för band och rent allmänt) 
HÄR

 

Live Music - Spelningar / 1 kommentarer - direktlänk


STHLM FIELDS / METALLICA & SLAYER

2014-05-30 - 08:23:00

Metallica och Slayer ska vara den största dragplåstern på STHLM Fields. Jag har sett båda banden live (Metallica en gång och Slayer två gånger) och det är som dag och natt för mig.
Det tråkiga med Slayer är att de har ju bra låtar (med lite väl långa intron och gitarrsolon...) MEN deras totala brist på energi (okej, två av de är väl rätt livliga, men resten ser ut som zombies) på scenen får mig att somna. Och det ska ju vara trash metal?!
Metallica levererade fint däremot, så fint att jag och Alex orkade stå framför världens fetaste högtalare genom hela spelningen och ville ha mer! Det är gubbar som kan sitt helt enkelt. Ska bli roligt att se de live igen!
  

Musik / 1 kommentarer - direktlänk


STHLM FIELDS / MASTODON & GOJIRA

2014-05-29 - 16:20:00

Det amerikanska metalbandet Mastodon är inte direkt ett band jag lyssnar på hemma, men jag kan ändå förstå varför andra gör det. Killarna är duktiga på det de gör och jag vill gärna höra hur de klarar sig live. Dessutom kommer de snart släppa nytt album (Once More 'Round the Sun) så man kan få hoppas på att de kommer spela lite nya låtar också!
Gojira är ett franskt band, och här är det väl ganska likadant som med Mastodon... Jag lyssnar inte på dem hemma MEN jag vill se dem live. Jag har faktiskt redan sett bandet live en gång (på Metaltown, skulle intervjua de då också men de försvann spårlöst typ, haha!) och jag tyckte att de var riktigt duktiga. Så jag säger "ja" till de på festival men "nej" till att lyssna på dem hemma. Däremot kan jag tänka mig att det är bra träningsmusik ;)
  

Musik / 1 kommentarer - direktlänk


TIRED

2014-05-29 - 12:18:35

Malificent var allt jag förväntade mig att den skulle vara, supernöjd är jag! Både jag och mamma tyckte att det var en fin, rörande och riktigt snygg film med grymma skådespelare :)
Just nu sitter jag och har en liten paus i plugget, äter vattenmelon och jordgubbar och tycker synd om mig själv. Men snaaaart är jag klar och snaaaart är det sommar och snaaaart är det dags för alla roliga äventyr!!!
Dessutom släppte Bråvalla nya band igår och Placebo var ett av dem! Oh happy days, den där festivalen blir bara bättre och bättre!
 
 

Min vardag / 1 kommentarer - direktlänk


STHLM FIELDS / CULT OF LUNA & SPIDERS

2014-05-28 - 16:29:00

Jag har redan nämnt Ghost, Cult of Luna och Spiders är de andra två svenska banden som ska spela på STHLM Fields. För att vara helt ärlig så har jag inte jättestor koll på de två, men jag ska försöka se dem och bilda en uppfattning!
Just nu kan jag kanske säga att Cult Of Luna verkar lite väl hårda/skumma för min smak, men jag har känt så förr och jag kan faktiskt ändra mig när jag ser ett band live!
Spiders å andra sidan verkar kanske lite för mesiga (egentligen så beror det på sångerskans röst...), men de är kanske mer rockiga/galna live. Who knows!
 

Musik / 1 kommentarer - direktlänk


MALIFICENT

2014-05-28 - 10:12:00

Ikväll tar jag en liten paus i pluggandet, jag ska nämligen se Disney-filmen Malificent!
Jag har länge väntat på att den skulle komma ut så jag är verkligen taggad. Förväntningarna är höga så jag hoppas att jag inte blir besviken!
För er som inte vet så är det en fantasy thriller som handlar om "häxan" (egentligen var hon en fé från början om jag har förstått det rätt...) från Disneys Törnrosa. 
Malificent är från början en vacker och renhjärtad kvinna som växer upp i ett fredligt skogskungarike. Men en dag hotas harmonin i skogen och hon blir rikets beskyddare. När hon blir hänsynslöst sviken omvandlas hennes rena hjärta till sten... Mer vet jag inte och vill inte veta heller!
Det är roligare att se filmen utan att vara påläst om den :)
 

Film / TV / Böcker / 1 kommentarer - direktlänk


STHLM FIELDS / GHOST

2014-05-27 - 13:21:00

Ghost är det största svenska bandet som ska spela på STHLM Fields.
Det har varit mycket snack kring deras identiteter, utstyrsel och låttexter... Men jag tar inte det så seriöst om jag ska vara ärlig. Det är snygga knep för att bygga upp den mystiska auran kring bandet så intresset kan växa kring musiken och framträdanden. Killarna i Ghost är ju inte direkt de första som gör något i den stilen!
Hur som helst så har jag alltid lyckats missa deras spelningar, även på festivaler, så den här gången hoppas jag att det blir av!
 

Live Music - Spelningar / 1 kommentarer - direktlänk


Vad händer med EU?

2014-05-27 - 09:28:00

Egentligen vill jag inte skriva om politik på min blogg, men jag känner ändå att jag måste säga att jag känner viss oro och ångest över resultaten av EU-valet. Dessutom är jag arg på människor som har rätt att rösta men avstår.
Det finns problem i EU som fick människor att rösta extremt och hatiskt (ja, det är exakt vad det är), men det finns även lösningar. Jag anser INTE att partier med extrema åsikter och ännu mer extrema lösningar är dem som kan lösa sådana problem. Nej, jag tror att de skapar bara fler problem.
Vi är alla människor. Vi är alla lika värda. EU finns för att vi ska samarbeta, inte motarbeta varandra.  
Men det är inte bara Sverige som röstat så här, även i andra länder är stödet starkt för främlingsfientliga partier. 
Det verkar som att alla har glömt vad meningen med EU är. Det verkar som att ingen längre förstår hur sådan rädsla och oförståelse väcker hat. Det verkar som att alla har glömt hur sådant hat kan väcka något annat, något mycket värre.
Ni som valt att avstå från att rösta, ni som inte orkat lägga ner tid för att läsa på lite om alla partier... snälla, gör det inför valet i september. Nyttja din demokratiska rätt och rösta i riksdagsvalet!

Gosia tycker till / 3 kommentarer - direktlänk


TUMBLR TIME - B&W MIX

2014-05-26 - 21:53:35

Min Shopping / Inspiration / 0 kommentarer - direktlänk


STHLM FIELDS / DANZIG

2014-05-25 - 23:20:00

Det är snart dags för STHLM Fields så jag tänkte bjuda på lite musik av band som kommer spela där.
Först ut har vi Danzig, ett band som inte haft något större hit på ett tag men som alla förmodligen hört om de t.ex. lyssnar på Bandit Rock. Deras låt Mother är definitivt en av de skönaste låtar ute i rockvärlden!
Första gången jag hörde den tänkte jag direkt "Killen låter som rockversionen av Elvis Presley.", senare fick jag veta att "killen" är faktiskt mannen som startade Misfits
Mother är en av mina top-favoritlåtar just nu och jag ska definitivt passa på att se bandet på festivalen! 
Ärligt talat stså tror jag faktiskt att bandet hade blivit mycket större än vad de blev till slut om Glenn inte var lite av en dryg jävel... Lite synd! Men man brukar ju säga "som man bäddar får man ligga".
 

Musik / 0 kommentarer - direktlänk