Årssammanfattning 2010 - (The Final) Part Four

2010-12-31 - 14:00:00

Oktober
Sofie hälsade på här hemma hos mig och vi gjorde det vi är bäst på: åt äcklig (läs: god men onyttig) mat, nördade och tog bilder (Sofie tog bilder på mig, med andra ord) sista dagen hon var här.
En kväll får jag meddelande från Rosanna att hon ska festa med ett band, Young Guns, och frågar om jag inte vill komma med. Det var antingen tvätt eller fest, vad tror ni jag valde?
Den första kvällen blev helt konstig, den andra var grymt lång men underbar.
Det slutade att vi hamnade i Göteborg på deras spelning (eller ja, de var förband för Danko Jones) där jag gjorde intervju med deras sångare, Gustav. Eftersom jag var redan så långt hemifrån bestämde jag mig för att åka ner till Malmö och hälsa på Bella där. Det blev en spelning till, en efterfest till och ännu en galen natt till. En fin, galen och väldigt konstig natt ändå.
Jag kunde inte ta mig hem för att det var strul med SJ (som vanligt) så jag och Bella hade en jättemysig helg tillsammans!
Det blev också mycket drama kring en sak, på grund av en väldigt omogen tjej.
Jessica var i Katrineholm över Halloween och jag var den ENDA tjejen på hela festen som klädde ut sig till en man. Inte vilken man som helst, utan Marilyn Manson (så klart, det är ju Halloween trots allt, duuuh). Många tyckte det var grymt, andra såg till att yttra sina idiotiska kommentarer (som både jag och Jessy tacklade väldigt smidigt) och kvällen var faktiskt riktigt lyckad!

Jag och Sofie var inne på affärer varje dag... haha. Det är inte lätt när man är läskberoende så som hon är! ;)
Young Guns live
Jag som Marilyn Manson

November
Min moster och hennes vän var här och hälsade på, så jag umgicks ganska mycket med dem.
Jag skulle sett och intervjuat Escape The Fate när de skulle vara förband för Bullet For My Valentine, men eftersom deras basist hade bestämt sig för rehab så blev det inget. Jag var lite ledsen, men samtidigt hade jag ändå mycket annat att se fram mot!
Först var det Rockstar Taste Of Chaos, där jag intervjuade Papa Roach och Buckcherry och sedan såg jag de och andra grymma banden som var med i år (bl.a. Disturbed)!
Senare gjorde jag intervju med Sum 41 som var headliner på Eastpak Antidote Tour det här året, därefter blev jag bjuden till att efterfesta med killarna. Jag såg alla banden, sjöng högt till alla mina favoriter med Sum 41 och senare hamnade backstage och i turnébussen, där efterfesten ägde rum. Julian och Rosanna fick också hänga med ;)
Killarna var riktigt schyssta och jag lärde känna en tjej där inne också, som var sjukt trevlig hon med!
Roligt med tjejer som inte är otrevliga mot varandra, för omväxlingsskull, haha.

Jag och Jacoby Shaddix, frontman och sångare i Papa Roach, efter jag hade gjort intervju med honom

Under intervjun med Sum 41

December
Den här månaden hade varit lite stressig, speciellt de sista veckorna. Jag gjorde intervju med Pendulum men det verkade se dystert ut när det gällde gästlistan. Tydligen var det någon dansk som var väldigt oorganiserat som hade fixat med det och överbokat allt. Men Rosanna pratade med bandet och vi fick det till slut ändå! Spelningen var grym, jag dansade så som jag aldrig dansat på någon annan spelning förut och allt var fint!
Förutom det var jag på två event, den första var galapremiären för Sound of Noise som jag tog min mamma på och den andra var Stardolls 5års jubileum som jag tog Rosanna på.
Jag åkte till Krakow över julen och var överlycklig! Jag älskar min familj och släkt så sjukt mycket, vet inte hur jag ska förklara det för dem, men så är det!
Efter några fina dagar i Krakow kom jag tillbaka till Sverige, tog reda på planer för nyår och ikväll ska jag fira det nya året med mina fina tjejer och Pontus. Vi ska äta och dricka gott och det ska vara så fint som det bara kan bli!


Jag och killarna från Pendulum, efter intervjun. LÄGG MÄRKE TILL ROBS t-shirt ;)

Julian och jag innan Pendulum satte igång

Jag på Julafton

About me / 4 kommentarer - direktlänk


Aerosmith - Crazy

2010-12-31 - 08:40:00

Gud vad jag älskade den här videon när jag var liten! Och jag älskade låten, den var så befriande på något sätt... att hon drev med killen, inte tvärt om. Så där ville jag också göra! Och nu pratar vi om mig för typ 10 år sedan, inte 1994 då den släpptes!
Och shit va Steven Tyler var het då... haha ;) Men att han lät sin tonårsdotter klä av sig till sådan video? Hmm..

Musik / 1 kommentarer - direktlänk


Årssammanfattning 2010 - Part Three

2010-12-30 - 18:01:00

Juli
Juli var galet och spontant. Jag och Valle drog på Arvika festivalen när jag blev bjuden dit av en i Combichrist i sista sekunden, haha. Vi köpte gummistövlar och vandrade runt i lera tills vi hittade scenen vi skulle till, kollade på dem och sedan frågade vi runt efter VIPen (det är alltid billigare där!). Det var första festivalen jag var på som hade en speciell läktare för VIP-gäster, ganska smidigt faktiskt! Speciellt att den var riktigt smart placerad, tummen upp! Efter jag hade sett Babyshambles och gråtit som en liten flicka under deras spelning letade jag fram Valle som hade redan skaffat nya kompisar i VIPen. Det blev en galen natt och vi träffade knappt Trevor som bjöd oss dit… kände oss lite dåliga och därför träffade de dagen efter istället.
På slutet av månaden blev det bestämt att jag och Rosanna (som för övrigt trodde att vi skulle dö och trodde inte på hälften jag hade berättat, haha) åkte till Sonisphere i Knobwerth (utanför London) för att se massa bra band och Rammsteins sista spelning i Europa, för i år. London var fint och vi njöt av varenda sekund, gick ut med min vän Andy och hans kompisar, men det var på Sonisphere som saker hände! Jag stod hela dagen längst fram, envis som jag är och såg band som jag aldrig trodde att jag skulle få se, så som Family Force 5, Papa Roach och Placebo.
Precis innan Rammstein skulle börja gick vi in i dyket med några andra gäster till dem och såg hela konserter därifrån, därefter gick vi på möjligen den största efterfesten ever som anordnats för ett band på en festival, haha. Efteråt blev det bara ännu mer galet, men det behåller vi för oss själva ;)
På den resan visade jag Rosanna vad det betyder att resa med mig och vara lite galen, lite spontan och väldigt älskvärd… hahaha ;) Hon som inte ens trodde på hälften av det jag hade sagt!
Dagen efter träffade vi Andy igen i hans lägenhet i Notting Hill, kollade på film och åt världens godaste pizza.
Sista sagen spenderade vi på att njuta av KFC, Strabucks och stressar ihjäl till bussen som vi nästan missat och sedan stressa ännu mer till flyget. Vi rev sönder minst hälften av alla spärr och band på vägen mot gaten, för att sedan inse att vi hade mycket tid kvar, haha!

Valle och jag på Arvika! :)

Family Force 5 på Sonisphere i Knebworth!

Min sista Rammstein spelning i år
Jag och Rosanna var överlyckliga när vi hann till bussen i sista sekunden, haha

Augusti
Jag drog Rosanna med till Hell’s Kitchen där vi träffade riktigt trevliga amerikaner (ännu ett par som jag fortfarande har kontakt med) och festade tills mina fötter inte klarade mer.
Sonisphere i Stockholm blev min sista festival och det kändes tråkigt. Även den var spontan och jag hade Mötely Crüe att se fram mot! De andra banden var också sjukt bra, men det var just Mötley jag hade sett fram mot så länge! Vädret var hemskt, jag blev dygnblöt, tappade bort Rosanna direkt och fick köra på min sociala talang igen. Med andra ord, blev jag vän med allt och alla som kom i min väg. Först blev det ett par killar som tyckte att jag kunde ljuga och säga att jag var 28 så det var ”okej” att umgås med mig (haha?!), sedan blev det en av Iron Maidens crew (visste dock inte om det just då) som var sååå sjukt trevlig! Åh, jag älskar de flesta britter, det gör jag verkligen! Sedan blev det en kille som bjöd mig på varmt kaffe (jag var i jeansshorts, linne och en tunnjacka medans det öste ner från himlen) och tog bild på mig. Varför vet jag inte riktigt… Men aja!
Under Mötley Crüe spelningen blev jag helt galen, orkade inte bry mig om att min kamera och mobil hade dött, orkade inte bry mig om lera och att jag frös ihjäl. Nej, jag hoppade, skrev och sjöng hela tiden! Slängde kyss till Vince (ahahaha) och han slänge en tillbaka, pekade sönder Nikki och han pekade tillbaka. Med andra ord, måste jag ha bettet mig som ett galet fan. Men det var precis det jag behövde då för att inte gråta ihjäl mig över mina materiella förluster!
Efter Iron Maidens grymma spelning träffade jag på ännu en till kille som jag blev kompis med, jag hade ingen kontakt med Rosanna och han erbjöd mig sovplats. Det var trevligt av honom, men jag ville hitta Rosanna och åka hem med henne. Vilket jag gjorde till slut, i den översvämmade tunnelbanan.
Åh, juste, samma månad intervjuade jag All Time Low också och såg de spela i Stockholm!
Förutom det kom Angela och hälsade på i Sverige och jag var på ett bröllop i Polen! :)

Jag och Rosanna innan min intervju med All Time Low
All Time Low live!

Heidi och Angela :)
Jag och min totalt oseriösa kusin, efter bröllopet, innan festen!

September
Det här var en ganska lugn månad faktiskt, för omväxlingsskull. Det kändes tråkigt, men lite skönt också.
Jag blev förfrågad för att skriva en debattartikel för SVT Debatt, vilket jag tackade ja till, så klart.
Sedan fick jag ta med Maja och Miki för ett jobb i Stockholm, kul var det! :)About me / 11 kommentarer - direktlänk


Nyårslöfte som många borde satsa på - SLUTA RÖKA

2010-12-30 - 14:05:00

Har ni sett ICAs senaste reklam? Om nyårslöften och att man ska sluta röka med Stig?
Jag tycker att det är SÅ bra!
Kan inte alla som röker ha det nyårslöftet? Ni alla vet ju att det är skadligt, det finns ingenting negativt som väger upp det positiva med att sluta!
Många säger att de röker bara några cigaretter om dagen och då är det lugnt, men så är inte fallet!
Även lightrökare får lugncancer. Många säger också att det drabbar bara dem, men det är inte sant! Passivrökning ökar risken för lugncancer för OSS som får stå ut med det med 20-30%.
Sedan har jag hört sådant som att om man har rökt länge så spelar det ingen roll, det är fel det också!
De som slutar röka före 35 års ålder kan leva lika länge som icke-rökare.
Och ni som kommer med sista, riktigt dåliga försök till att förklara varför ni inte slutar och säger att det är dyrt att sluta… Come on! Tuggumin och andra hjälpmedel kostar mindre än hälften än vad det kostar att röka!


Charlies Angels Gosia in action! Haha... fast, nu pratar jag om orginalet från 70 talet

Gosia tycker till / 5 kommentarer - direktlänk


Årssammanfattning 2010 - Part Two

2010-12-29 - 20:37:00

April
Jag intervjuade Kill Hannah i Stockholm, ett band som jag lyssnat på lite till och från. Träffade på världens skönaste människor som jag fortfarande håller kontakt med! Jag fick skriva upp hur många människor jag ville på gästlistan, ringde Jessica och bad henne komma ner från Uppsala. Det gjorde hon också! Vi efterfestade med killarna och allt var allmänt sjukt trevligt, så trevligt att jag hamnade även i Göteborg på deras spelning. Där jag intervjuade My Passion, träffade Rosanna för första gången (genom den här bloggen faktiskt, haha!) och efterfestade med killarna igen.
Jag kände att jag levde och jag älskade det…

I Stockholm, efter Kill Hannas spelning gick vi till Medusa och drack några öl med killarna

Maj
…Därför när jag blev bjuden av dem till London blinkade jag inte en enda gång innan jag bestämde mig för att åka dit.
Den här gången var det Miki som följde med, vi  tog bussen och tunnelbanan direkt från flygplatsen till stället de spelade på. Vi hade missat förbandet (My Passion där med) men hann precis för att se Kill Hannah! Deras bästa konsert av de tre, om ni frågar mig.
Det blev efterfest backstage, det blev fest på klubbar, det blev en lång natt med världens roligaste människor. Sedan lekte jag och Miki turister i London… lite smått bakfulla med regn i våra ansikten, haha. Lite balans i livet, det är vad som behövs ;)

Vädret var bajs, vi var trötta men kämpade på! Så fort vi stannade till höll vi på att somna, då det var bara att hålla igång hela tiden!

Juni
Månaden började på bästa möjliga sätt; bra sällskap, resa, äventyr och live musik.
Jessy och jag åkte till Köpenhamn för att gå på Copenhagen Live, se Slash och Rammstein för första gången och några andra bra band. Stället vi bodde på ska jag inte ens gå in på, haha… Mannen var lite udda, så det var väl tur att vi inte behövde vara där så mycket!
Köpenhamn var fint, Slash var som en gud och Rammstein hade chockad mig. Jag hade verkligen superhöga förväntningar och ända överträffade de dem! Sedan hamnade vi på efterfesten med de backstage och det fulländade vår kväll. Vi träffade sjukt trevliga människor, dansade och hade allmänt roligt!
Eftersom vi trivdes i varandras sällskap blev vi bjudna till Metaltown också. En helt spontan resa till Göteborg, utan några som helst planer eller förväntningar som slutade med att vi såg Rammsteins konsert från scenen, åt en middag som känns lite surrealistisk nu när jag tänker tillbaka, stannade i två dagar på Metaltown och på Pier Pressure…  Där jag såg bl.a. Pendulum, 30 Seconds To Mars och Paramore för första gången! Alltså hade vi varit i Göteborg fler dagar än vad vi hade räknat. Vi hade pendlat mellan gräsmatta i solen, VIPen, ännu en till backstage-fest och alla andra extrema motsatser, haha.

About me / 9 kommentarer - direktlänk


It's all good

2010-12-29 - 14:31:00

Idag har jag varit och lunchat med mamma, det var ett bra tag sedan vi gjorde det!
Vi pratade genom allt som har hänt i Polen, när vi är där så spenderar vi faktiskt väldigt lite tid tillsammans. Man är ju på samma middagar osv, men eftersom alla vill prata med en så delar man upp tiden mellan alla som bor där borta. Därför brukar vi prata om allt efter vi har kommit hem igen.
Det ska bli några ändringar i lägenheten i Krakow så vi pratade mest om det!
Nej, nu ska jag läsa dagens Metro och äta en apelsin! Haha :)


Hårborste? Aldrig hört talat om någonting sådant.... haha ;)

/ 5 kommentarer - direktlänk


Årssammanfattning 2010 - Part One

2010-12-29 - 09:56:00

Januari
Mitt hjärta var inte hel. Jessica och Maja flyttade till Uppsala medans jag innerstinne kämpade för att kväva ihjäl vissa känslor som inte var till min fördel.
Jag och Miki började umgås mer än förut, eftersom hon hade skaffat en lägenhet en gata bort ifrån mig, det hjälpte och vi trivdes i varandras sällskap.
Min födelsedag var fin, ändå kände jag någon slags tomhet. Ett år hade gått och allt jag hade påbörjat under det året hade mer eller mindre kraschat framför ögonen på mig.Februari
Jag började träna igen, det var dags att ta tag i det kände jag! Jag och Miki skaffade träningskort och skulle träna tillsammans.
Min andra intervju jag gjorde var med Billy Talent, det var den första med ett band jag lyssnat på i år! Jag var stressad, nervös och jag-vet-inte-vad. Men intervjun gick bra, det var trevligt och konserten var helt galen! Har nog ALDRIG varit så dyngsur på en inomhuskonsert, haha!
Jag hade svårt att sova, vilket resulterade i flera sömnlösa nätter. När Jessica kom och hälsade på urartade vi totalt, så som bara vi kan. Jag kände verkligen att det är en människa jag vill ha i mitt liv, även om vi inte skulle ses på en månad hade jag henne där. Och jag ville att hon skulle förstå att jag fanns där för henne också.Mars

Efter år, och då menar jag verkligen år, såg jag Tokio Hotel. Deras första konsert i Stockholm och den andra i Göteborg. I Stockholm var jag med Sarah och Bella, även fast vi inte satt tillsammans. Men, så som jag är… Började jag prata med en tjej bredvid mig, haha. Till Göteborg åkte jag helt ensam, men där ordnade det sig också på ett lite annorlunda sätt.
På slutet av månaden åkte jag upp till Uppsala för att hälsa på Jessy och se om en viss utbildning var någonting för mig.
Och nej, det var det inte. Kändes så fel som det bara kan kännas, men det var trevligt att få se Jessicas första lägenhet där och vi hade det riktigt mysigt!

About me / 6 kommentarer - direktlänk


I miss them already

2010-12-28 - 20:31:48

Nu är jag hemma!
Känns lite tråkigt om jag ska vara ärlig... hade lätt velat stanna kanske en vecka till! Men men... nästa gång!
Det var i alla fall jättetrevligt att träffa min släkt, mormor, morfar, min moster, hennes man och mina kusiner.
Det är någonting med dem, som gör att jag blir inspirerad, ser på saker på ett annat sätt och de får mig att tro att allt är möjligt. Och inte nog med det, de visar också att de finns där och stöttar mig och hjälper till om jag kommer behöva det.
Det finns inga idéer (som är genomtänkta) som de skulle såga, de ser möjligheter och delar med sig av erfarenhet och information. Man känner sig aldrig löjlig, utan sitter tillsammans och brainstormar. Ni vet, så som familjer borde göra! Jag är lyckligt lottad som har så fina nära och kära :)
Nu ska jag värma mig med lite te, kolla genom mailen och titta på tv. Vi hörs mer imorgon! ♥

/ 8 kommentarer - direktlänk


Wolfmother - Joker and the Thief

2010-12-28 - 09:30:15Det ar inte manga band som bade jag och mina kusiner lyssnar pa, men Wolfmother klarar sig fint fint.
Nytt band som spelar oldschool, that's how we like it! Oldschool kommer aldrig do ut, det vet vi alla ;)
Dagens lat far latt vara deras Joker and the Thief!

Musik / 5 kommentarer - direktlänk


Drink a la Arkadiusz

2010-12-27 - 21:47:00Min kusin gjorde en shot till mig, riktigt duktig var han!
Arkadiusz har alltid gillat att pilla med olika farger och alskar att laga mat/gora dricka till andra. Sa fort han blir nojd med nagonting maste han visa upp det och han ALSKAR nar man ger honom komplimanger.
Sa nu sitter han faktiskt bredvid mig har och forsoker oversatta vad jag skriver med hans kunskaper i tyska och engelska... Han vill verkligen veta att jag skriver nagonting positivt, haha sa sot han ar!

Resor / 4 kommentarer - direktlänk